Exercitii fizice utile in tratarea varicelor

Varicele sunt inestetice si uneori dureroase. Cauzele aparitiei acestei afectiuni variaza de la factori ereditari pana la probleme cu kilogramele in plus. Cele mai grave sunt varicele cauzate de probleme circultorii, iar daca banuiti ca aveti asa ceva ar trebui sa consultati un doctor cat mai devreme.
Varicele pot fi prevenite, iar in acest sens este foarte important sa va metineti o greutate corporala normala si sanatoasa si sa faceti exercitii – ajuta la scaderea ratei de incidenta a varicelor. Exercitiile fizice adecvate pot fi cea mai buna strategie defensiva si de prevenirea varicelorMersul pe jos este un mod excelent de a face miscare, asa ca faceti zilnic plimbari de 30 de minute. Vor contribui la imbunatatirea circulatiei in partea inferioara a corpului, intarirea muschilor picioarelor si pastrarea sanatatii venelor. Purtati pantofi de calitate, care va sustin piciorul si incepeti un program usor de mers. Daca exercitiile sunt incepute prea devreme pot aparea leziuni, va puteti forta muschii si va puteti descuraja in efectuarea lor ulterioara.
Un alt tip de exercitiu care are beneficii insemnate este inotul regulat deoarece imbunatateste circulatia in intregul corp in timp ce il intareste si formeaza masa musculara acolo unde este nevoie. Circulatia sanguina in partea inferioara a corpului este imbunatatita de exercitii de aerobica si alergarea prin apa.
Exista anumite lucruri care pot fi facute pentru a imbunatati scurgerea sangelui din vene la sfarsitul unei zi de munca sau dupa efectuarea exercitiilor fizice; intindeti-va pe spate pe podea si ridicati-va picioarele putin, rezemandu-le de un perete sau de un scaun pentru cateva minute. Ridicand picioarele la un nivel mai ridicat decat cel al inimii, sangele se va scurge din venele umflate.
Va puteti ridica picioarele stand intr-un fotoliu sau tinandu-le mai sus de nivelul soldurilor. Incercati sa va intindeti pe spate, cu mainile pe langa corp sau sub fund, ridicati picioarele si pedalati de parca ati fi pe o bicicleta – este un exercitiu excelent pentru a scadea presiunea si a stimula fluxul de sange prin vene.
Un alt exercitiu bun daca aveti varice este urmatorul: va intindeti pe spate pe podea, ridicati un genunchi la nivelul pieptului (tinandu-va piciorul in pozitie verticala cu o mana in spatele genunchiului) si miscati piciorul in sus si in jos si rotiti glezna. Alternati picioarele in timpul exercitiului.
Stand pe loc timp indelungat sau luand pare la activitati epuizante va mariti sansele de a face varice. Mersul extenuant pe bicicleta, joggingul si exercitiile aerobice cu impact ridicat ar trebui evitate deoarece cresc presiunea sangelui si agraveaza varicele, dar limiteaza si scurgerea sangelui din vene.
Daca nu puteti evita sa stati in picioare mult timp, atunci mutati-va, miscati-va si sariti pe varfuri de multe ori in fiecare ora pentru a ajuta circulatia si a ameliora varicele. Incercati sa faceti si plimbari frecvene. Acasa, dupa o zi lunga, ridicati-va picioarele pentru nu mai putin de o ora pentru a asigura scurgerea sangelui din vene.

Aceste exercitii vor preveni agravarea varicelor si vor contribui la mentinerea unui stil de viata sanatos.

De unde au aparut aceste varice?

Daca aveti varice, atunci exista sanse destul de mari sa va fi pierdut o gramada de timp si bani in cautarea unor remedii eficiente care sa va scape de ele si v-ati tot intrebat de unde au aparut. Cu toate ca exista multe optiuni de tratament la ora actuala, pana la urma s-ar putea sa va dati seama ca veti ramane cu varicele toata viata. Pentru aceia dintre noi care nu au aceasta problema, dar sunt ingrijorati ca ar putea sa o aiba la un moment dat in viata, informarea prematura ar fi benefica deoarece ne-ar permite sa luam masuri pentru a preveni varicele si complicatiile pe care le presupun acestea.
Exista anumite situatii care va predispun la aparitia varicelor, astfel incat, daca sunteti preocupati de aceasta problema, cititi in continuare. Unul dintre cei mai intalniti factori care agraveaza problema valvelor este sarcina. Atunci cand sunteti insarcinata, volumul normal al corpului creste pentru a putea sustine fatul in crestere. Sangele in plus exercita si mai multa presiune pe venele si pe valvele din corp, mai ales pe cele din picioare si stomac. Daca credeati ca cele cateva kilograme in plus pe care le-at acumulat in timpul sarcinii sunt o problema, acum sunteti constienta ca de fapt mai aveti una – varicele. Problema se poate ameliora daca in timpul sarcinii purtati ciorapi de sustinere sau dresuri de sustinere pentru perioada de maternitate.
Oamenii care trebuie sa stea in picioare perioade indelungate de timp sunt si ei mai predispusi sa fie afectati de varice si vene proeminente. Daca este posibil, incercati sa alternati perioadele lungi de stat in picioare cu pauze scurte de stat jos si, din nou, vorbiti cu doctorul dumneavoastra in legatura cu purtarea ciorapilor de sustinere, care v-ar putea ajuta. Ceea ce v-ar putea mira este ca statul jos pe perioade lungi de timp este mai rau pentru picioarele dumneavoastra si pentru varice decat pozitia bipeda, asa ca ridicati-va si plimbati-va de cate ori puteti.
Supraponderabilitatea poate duce si ea la aparitia varicelor, asa ca incercati sa va pastrati o greutate corporala normala si sa aveti o nutritie sanatoasa, cu putine grasimi.
Varicele pot aparea si in urma fortarii muschilor, fortari cum ar fi cea cauzata de constipatie, probleme cu rinichii, tuse prelungita sau cronica, etc.
Cu cat sunteti mai in varsta, cu atat mai mari sunt sansele dumneavoastra de a face varice. Nu este o idee la care ne place sa ne gandim in mod normal, asa cum nu ne plac nici parul carunt sau a ridurile, cu toate ca ni se vor intampla cu siguranta mai devreme sau mai tarziu. Iar barbatii care cred ca varicele sunt o problema doar a femeilor ar trebui sa se gandeasca din nou. Femeile au doar cu 20% mai multe sanse ca barbatii sa faca varice!
Daca va oferiti suficient timp pentru a intelege cauzele aparitiei varicelor veti fi capabili sa actionati acum, ceea ce le-ar impiedica aparitia in viitor.

Nu ignorati simptomele varicelor

Aveti aceste simptome?
• Durere sau senzatia de greutate in picioare
• Vene care dau senzatia de mancarime
• Schimbari ale culorii gleznelor
Daca raspunsul dumneavostra a fost afirmativ, atunci este clar – suferiti de varice.
Varicele sunt rezultatul unei simple functionari defectuoase a valvelor de la nivelul venelor (care joaca un rol foarte important in transportarea sangelui din corp catre ininma pentru a fi recirculat). Unii oameni mostenesc problemele de la nivelul valvelor de la parinti si bunici, in timp ce unele probleme sunt cauzate de stilul de viata.Varicele pot deveni adevarate piedici in ducerea unei vieti cotidiene normale si pot fi o afectiune destul de stanjenitoare si dureroasa, atat fizic, cat si emotional.
Varicele pot aparea din cauza unor factori diferiti, cum ar fi mosteniri genetice, probleme legate de munca, sarcina sau chiar si obezitate. In unele cazuri, oamenii care au avut interventii chirurgicale la nivelul picioarelor sau au suferit leziuni majore la picioare, cum ar fi intr-un accident de masina, pot fi predispusi la aparitia varicelor si ale altor afectiuni vasculare.
Nu ignorati simptomele clasice, cum ar fi senzatii de arsura, neliniste sau greutate in picioare. Picioarele dureroase, venele de albastru inchis sau proeminente pot fi datorate si varicelor. Aceste simptome nu trebuie ignorate si ar trebui sa consultati un doctor cat mai devreme daca le aveti deoarece el este cel mai in masura sa dea un diagnostic si un tratament corect. Exista o conceptie gresita conform careia varicele se vindeca de la sine in timp. Dimpotriva, varicele nu se vindeca de la sine si daca nu sunt tratate pot duce la aparitia unor complicatii si mai grave. Cu un tratament corespunzator ele nu va vor mai da batai de cap.
In vremurile trecute, pentru a trata varicele era folosita procedura de indepartare chirurgicala a venelor. Aceasta era foarte dureroasa si implica multe zile de recuperare. Tehnologia moderna a facut foarte simpla tratarea varicelor, introducand proceduri care cauzeaza dureri minime si asigura o recuperare rapida a pacientului. La momentul actul, aria cu probleme poate fi diagnosticata cu ajutorul examinarilor fizice si al testelor cu ultrasunete, iar apoi varicele pot fi tratate prin proceduri putin invazive care nu cauzeaza multa durere. Este nevoie doar de o mica incizie sau taietura la nivelul pielii si putina anestezie locala pentru a recapata acele picioare frumoase si a scapa de acele dureri suparatoare care deranjeaza in mod constant viata unui pacient cu varice. Cu ajutorul tehnologiei moderne, tratamentele pentru varice nu dureaza mai mult de cateva zile, dupa care va puteti bucura din nou de o viata fara durere si rusine.
Conform Clinicii Mayo, extractul de castan porcesc reduce semnificativ durerea si marimea varicelor si poate fi chiar la fel de eficient ca ciorapii de compresie. S-a demonstrat ca intareste peretii vaselor de sange si ajuta la prevenirea slabirii si umflarii venelor. Utilizati acest produs doar extern in creme si lotiuni. Cand este folosit intern poate avea efecte secundare dezageabile.

Luptati impotriva varicelor si a celulitei cu un produs pentru gomaj pe baza de cafea

Iubitorii de cafea vor indragi foarte tare acest articol. Un Body Scrub pe baza de cafea poate elimina celulita si varicele! Poate suna destul de ciudat, dar exista un rationament stiintific pentru aceasta afirmatie. Pentru a intelege cum functioneaza acest lucru, trebuie intai sa intelegeti ce sunt celulita si varicele.
Celulita se formeaza sub piele din cauza unui drenaj necorespunzator al grasimilor inutile si nesanatoase inmagazinate in corpul dumneavoastra. Depozitele de grasime imping in tesutul de sub piele si formeaza aspectul de gropite care de obicei apare pe solduri, fese, coapse si sani. Factorii genetici, sexul, procentul de grasime din corp, varsta si grosimea pielii – toate contribuie la cantitatea de celulita din corpul dumneavoastra. Aceasta este de obicei o problema pentru femei. Barbatii nu fac la fel de multa celulita deoarece grasimea de sub pielea lor este distribuita diferit. Unii oameni apeleaza la liposuctie pentru a indeparta celulita inestetica.
Varicele sunt vene umflate care de obicei apar pe picioare. Venele noastra transporta sange din diferite parti ale corpului catre inima. Cand ele slabesc, nu mai pot face acest lucru si sangele curge inapoi, acumulandu-se in vena si cauzand congestionari – se declanseaza aparitia varicelor. Sangele devine concentrat si se umfla in zonele afectate. Acele zone nici nu primesc la fel de mult oxigen, astfel incat sangele in varice este mai inchis la culoare. Factori genetici, schimbari hormonale, fumatul, supraponderabilitatea si lipsa de apa sunt toti factori care contribuie la formarea varicelor. Unii oameni apeleaza la scleroterapie pentru a le trata.
Pentru a trata varicele exista proceduri in care doctorii pot indeparta de tot venele afectate de varice sau pot injecta chimicale in vene pentru a le paraliza si permite venelor sanatoase sa preia sarcinade a transporta sangele.
Acum ca intelegem ce sunt de fapt celulita si varicele, cum poate cafeina continuta de cafea lupta impotriva celulitei si a varicelor atunci cand este aplicata extern?
In cazul celulitei, cafeina stimuleaza circulatia sangelui in acele zone problema. Ea declanseaza evacuarea sodiumului si a apei si incurajeaza aportul de potasiu in celulele de grasime. Masandu-va cu cafea in zonele afectate creste circulatia si cauzeaza descompunerea celulitei de sub piele.
Pentru varice, cafeina actioneaza ca un restrictor vascular. Acest lucru inseamna ca micsoreaza si intareste vasele de sange pentru a reduce varicele. Dar aveti grija, trebuie sa incercati sa evitati orice poate interfera cu circulatia sangelui dumneavoastra. Acest lucru inseamna ca daca fumati ar trebui sa va lasati – puteti incerca sa va inscrieti intr-un program special destinat acestui lucru pentru a primi asistenta de care aveti nevoie.
Ganditi-va la aceasta realitate: un gomaj corporal cu cafea este o liposuctie si o scleroterapie FARA operatia in sine! Incercati! Gomajul il puteti face singura acasa urmand o reteta simpla sau vizitati cele mai apropiat magazin cu produse de frumusete care are produse de gomaj. Nu aveti nimic de pierdut, decat celulita si varicele... sau poate vreti sa le pastrati?