Nu ignorati simptomele varicelor

Aveti aceste simptome?
• Durere sau senzatia de greutate in picioare
• Vene care dau senzatia de mancarime
• Schimbari ale culorii gleznelor
Daca raspunsul dumneavostra a fost afirmativ, atunci este clar – suferiti de varice.
Varicele sunt rezultatul unei simple functionari defectuoase a valvelor de la nivelul venelor (care joaca un rol foarte important in transportarea sangelui din corp catre ininma pentru a fi recirculat). Unii oameni mostenesc problemele de la nivelul valvelor de la parinti si bunici, in timp ce unele probleme sunt cauzate de stilul de viata.Varicele pot deveni adevarate piedici in ducerea unei vieti cotidiene normale si pot fi o afectiune destul de stanjenitoare si dureroasa, atat fizic, cat si emotional.
Varicele pot aparea din cauza unor factori diferiti, cum ar fi mosteniri genetice, probleme legate de munca, sarcina sau chiar si obezitate. In unele cazuri, oamenii care au avut interventii chirurgicale la nivelul picioarelor sau au suferit leziuni majore la picioare, cum ar fi intr-un accident de masina, pot fi predispusi la aparitia varicelor si ale altor afectiuni vasculare.
Nu ignorati simptomele clasice, cum ar fi senzatii de arsura, neliniste sau greutate in picioare. Picioarele dureroase, venele de albastru inchis sau proeminente pot fi datorate si varicelor. Aceste simptome nu trebuie ignorate si ar trebui sa consultati un doctor cat mai devreme daca le aveti deoarece el este cel mai in masura sa dea un diagnostic si un tratament corect. Exista o conceptie gresita conform careia varicele se vindeca de la sine in timp. Dimpotriva, varicele nu se vindeca de la sine si daca nu sunt tratate pot duce la aparitia unor complicatii si mai grave. Cu un tratament corespunzator ele nu va vor mai da batai de cap.
In vremurile trecute, pentru a trata varicele era folosita procedura de indepartare chirurgicala a venelor. Aceasta era foarte dureroasa si implica multe zile de recuperare. Tehnologia moderna a facut foarte simpla tratarea varicelor, introducand proceduri care cauzeaza dureri minime si asigura o recuperare rapida a pacientului. La momentul actul, aria cu probleme poate fi diagnosticata cu ajutorul examinarilor fizice si al testelor cu ultrasunete, iar apoi varicele pot fi tratate prin proceduri putin invazive care nu cauzeaza multa durere. Este nevoie doar de o mica incizie sau taietura la nivelul pielii si putina anestezie locala pentru a recapata acele picioare frumoase si a scapa de acele dureri suparatoare care deranjeaza in mod constant viata unui pacient cu varice. Cu ajutorul tehnologiei moderne, tratamentele pentru varice nu dureaza mai mult de cateva zile, dupa care va puteti bucura din nou de o viata fara durere si rusine.
Conform Clinicii Mayo, extractul de castan porcesc reduce semnificativ durerea si marimea varicelor si poate fi chiar la fel de eficient ca ciorapii de compresie. S-a demonstrat ca intareste peretii vaselor de sange si ajuta la prevenirea slabirii si umflarii venelor. Utilizati acest produs doar extern in creme si lotiuni. Cand este folosit intern poate avea efecte secundare dezageabile.