De unde au aparut aceste varice?

Daca aveti varice, atunci exista sanse destul de mari sa va fi pierdut o gramada de timp si bani in cautarea unor remedii eficiente care sa va scape de ele si v-ati tot intrebat de unde au aparut. Cu toate ca exista multe optiuni de tratament la ora actuala, pana la urma s-ar putea sa va dati seama ca veti ramane cu varicele toata viata. Pentru aceia dintre noi care nu au aceasta problema, dar sunt ingrijorati ca ar putea sa o aiba la un moment dat in viata, informarea prematura ar fi benefica deoarece ne-ar permite sa luam masuri pentru a preveni varicele si complicatiile pe care le presupun acestea.
Exista anumite situatii care va predispun la aparitia varicelor, astfel incat, daca sunteti preocupati de aceasta problema, cititi in continuare. Unul dintre cei mai intalniti factori care agraveaza problema valvelor este sarcina. Atunci cand sunteti insarcinata, volumul normal al corpului creste pentru a putea sustine fatul in crestere. Sangele in plus exercita si mai multa presiune pe venele si pe valvele din corp, mai ales pe cele din picioare si stomac. Daca credeati ca cele cateva kilograme in plus pe care le-at acumulat in timpul sarcinii sunt o problema, acum sunteti constienta ca de fapt mai aveti una – varicele. Problema se poate ameliora daca in timpul sarcinii purtati ciorapi de sustinere sau dresuri de sustinere pentru perioada de maternitate.
Oamenii care trebuie sa stea in picioare perioade indelungate de timp sunt si ei mai predispusi sa fie afectati de varice si vene proeminente. Daca este posibil, incercati sa alternati perioadele lungi de stat in picioare cu pauze scurte de stat jos si, din nou, vorbiti cu doctorul dumneavoastra in legatura cu purtarea ciorapilor de sustinere, care v-ar putea ajuta. Ceea ce v-ar putea mira este ca statul jos pe perioade lungi de timp este mai rau pentru picioarele dumneavoastra si pentru varice decat pozitia bipeda, asa ca ridicati-va si plimbati-va de cate ori puteti.
Supraponderabilitatea poate duce si ea la aparitia varicelor, asa ca incercati sa va pastrati o greutate corporala normala si sa aveti o nutritie sanatoasa, cu putine grasimi.
Varicele pot aparea si in urma fortarii muschilor, fortari cum ar fi cea cauzata de constipatie, probleme cu rinichii, tuse prelungita sau cronica, etc.
Cu cat sunteti mai in varsta, cu atat mai mari sunt sansele dumneavoastra de a face varice. Nu este o idee la care ne place sa ne gandim in mod normal, asa cum nu ne plac nici parul carunt sau a ridurile, cu toate ca ni se vor intampla cu siguranta mai devreme sau mai tarziu. Iar barbatii care cred ca varicele sunt o problema doar a femeilor ar trebui sa se gandeasca din nou. Femeile au doar cu 20% mai multe sanse ca barbatii sa faca varice!
Daca va oferiti suficient timp pentru a intelege cauzele aparitiei varicelor veti fi capabili sa actionati acum, ceea ce le-ar impiedica aparitia in viitor.